Mariánské Lázně: Město zahájí lázeňskou sezónu 2020 netradičně

Letošní víkend 8.–10. května bude netradiční. Naplánované slavnosti byly sice zrušeny, přesto však Mariánské Lázně svou sezónu zahájí.

dezinfekce

V pátek 8. května 2020 ve 20 hodin proběhne komorní koncert ze Společenského domu Casino, na kterém zazní díla W. A. Mozarta, K. Reichenauera, A. Dvořáka a B. Smetany.

Koncert bude vysílán přes webová rozhraní města Mariánské Lázně a přes sociální sítě. Vystoupí na něm členové ZSO v komorních obsazeních „Dechové trio“ a „Smyčcové kvarteto.“ Koncert bude z technických důvodů předtočený v pátečních dopoledních hodinách a samozřejmě bude bez přítomnosti publika.

V sobotu 9. května 2020 proběhne svěcení pramenů za účasti představitelů církve a města, následované tradiční mší v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Toto komorní svěcení bude rovněž natáčeno a následně vysíláno. Bohoslužby se nesmí účastnit více než 15 lidí. Stejně jako loni se svěcení pramenů ujme opat tepelského kláštera Jeho Milost Filip Zdeněk Lobkowicz OPraem. 

Od pondělí 4. května je v provozu oblíbená Zpívající fontána, která letos do svého repertoáru zařadila skladby Karla Gotta – Být stále mlád a Srdce nehasnou s Charlotte Ellou Gottovou. 


Zdroj: KIS Mariánské Lázně

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy