Mariánské Lázně: Kvůli včerejšímu požáru bylo evakuováno několik osob

Příčinou podle vyšetřovatele požárů je nedbalost při neodborném zapojení elektrických spotřebičů v místnosti, kde bylo několik rostlin marihuany.

dezinfekce

Ve čtyřpatrovém obytném domě v Mariánských Lázních začalo hořet v jednom z bytů v pondělí odpoledne. Muž, který se před příjezdem hasičů snažil požár uhasit, se nadýchal kouře a prášku z ručního hasicího přístroje, upadl do bezvědomí a záchranáři jej tak museli přímo na místě oživovat. Lékař pak pro něj povolal vrtulník, který jej transportoval do nemocnice.

Samotný požár zlikvidovali hasiči během několika minut, oheň se nestihl rozšířit ze zasaženého pokoje do dalších částí bytu. Kvůli kouři hasiči evakuovali deset osob, několik z nich záchranná služba po nadýchání ošetřila na místě, jednoho pak převezla do nemocnice sanitkou.

Odhadnutá výše škody je 10 tisíc korun, příčinou podle vyšetřovatele požárů je nedbalost při neodborném zapojení elektrických spotřebičů v místnosti, kde bylo několik rostlin marihuany. Místo požáru hasiči ve večerních a poté v úterních ranních hodinách znovu zkontrolovali, případ si dále převzala policie.

V případě, že by se prokázalo, že jde o nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, hrozil by pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Aktualizace:
Dle zjištěných skutečností je pacient přivezený 20.6.2017 z Mariánských Lázní z důvodu nadýchání se zplodin požáru hospitalizovaný na JIP pracovišti FN Plzeň a jeho zdrav. stav je velmi vážný.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje
Zdroj: Policie ČR

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy