Mariánské Lázně: Byl přistižen při krádeži. Napadl ostrahu

V polovině března v dopoledních hodinách přišel čtyřiatřicetiletý muž do obchodního domu v Mariánských Lázních. Zde si z regálů vložil do svého nákupního košíku láhve alkoholu a různé potraviny. Po chvíli zašel do převlékací kabinky, kde si tyto předměty měl uschovat do přinesené sportovní tašky. Po chvíli z prodejny odešel, aniž by za zboží zaplatil.

dezinfekce

Za pokladní zónou byl osloven místním pracovníkem bezpečnostní agentury, před kterým se svým lupem začal utíkat. V prostoru vestibulu obchodního centra byl dostižen, ale zde měl ostrahu opakovaně fyzicky napadnout, a to několika údery pěstí do obličeje. Během této potyčky narazili do prosklených dveří, které byly nárazem poškozeny. Když útočník zjistil, že se mu tašku s odcizeným zbožím nepodaří jen tak lehce odcizit, tak jí odhodil a z místa utekl pryč. Poškozené společnosti způsobil celkovou škodu kolem 35 tisíc korun.

Pro kriminalisty však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejnou majetkovou trestnou činnost odsouzen. Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Chebu zahájili trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu krádež a přečinu výtržnictví. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.04.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy