Luby: Záchranná služba získá novou základnu (TV Západ)

Od roku 2014 slouží výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje v budově zdravotního střediska v Lubech. Nyní vypsal Karlovarský kraj zakázku na realizaci projektu výstavby zcela nového zázemí.

dezinfekce

"V Lubech jsou dlouhodobě nevyhovující podmínky ve zdravotním středisku. Plán vybudovat stabilní základnu je tam již několik let. Nyní jsme se k tomu dobrali. Máme na to investiční prostředky, spolufinancováno je to z evropských peněz. Nová základna vznikne na jižním cípu města s tím, že obhospodařuje celou tu oblast kolem Lubů, Nového Kostela a toho přilehlého okolí. Předpokládané náklady na celkovou stavbu jsou ve výši 24 milionů korun. Z toho 85 %, tedy 20,5 milionu korun by mělo být dotačních," popsal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Vybudováním nové výjezdové základny dojde k posílení systému ochrany obyvatel, který bude směřovat ke zrychlení a zefektivnění pomoci. Projekční práce by měly být hotové do konce příštího roku. Realizace výstavby je naplánována začátek roku 2023 a veškeré práce na výstavbě nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje by měly být ukončeny v prosinci 2024.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy