Loket: Rekonstrukce jezu na řece Ohři

Povodí Ohře realizuje záměr opravy jezu na ř.km 191,7 v městě Loket. Tato rekonstrukce byla započnuta začátkem měsíce dubna 2019 a bude ukončena přibližně v říjnu 2019. Navrhované přenášení pro vodáky je po levém břehu na úrovni železničního mostu, kde bude vytvořena cesta pro bezpečné přenášení lodí.

dezinfekce

Bohužel, tato trasa je dlouhá 300 metrů a vede po cyklostezce a vozovce (Červená varianta). Vodácká Ohře z.s., Město Loket, Karlovarský kraj a Povodí Ohře s.p. přistoupily k hledání dalších možností, jak tento jez bezproblémově, bezpečně a pohodlně zvládnout.

Řešení číslo 1: (Modrá varianta) Vodáci zastaví na pravém břehu cca 200 m nad železničním mostem, kde bude organizována přeprava lodí vozidly po silnici k silničnímu mostu, kde bude možno nasednout a pokračovat dál. Přeprava lodí a bagáže je předpokládána za úplatu 20 Kč za loď.

Řešení číslo 2: (Zelená varianta) Vodáci připlují až k vodácké propusti a tu splují nebo vedle ní vlevo přetáhnou. Dál pokračují k hrázce, která slouží jako manipulační cesta pro stavební vozidla a zde přetáhnou zhruba úsek 20 m a odtud pokračují dál. Toto řešení vyžaduje spolupráci s vodáckými organizacemi, protože je nutné, aby si vyznačený koridor pro vodáky vzala organizace na starost a zajistila zde organizátora přenášení a splouvání jezu, který bude součástí staveniště.

V tuto chvíli ještě není jasné, která ze dvou variant bude odsouhlasena. Plánované řešení pro vodáky by mělo být funkční od 1.5.2019.

Nyní je již vodákům zakázáno vjíždět do prostoru staveniště a sjíždět jez. V současné době platí možnost přenesení lodi po levém břehu tj. Červená varianta


Zdroj: Živý kraj

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.04.2019 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy