Loket: Městská knihovna byla oceněna za mimořádně zdařilý interiér

V úterý 9. 10. proběhlo v Zrcadlové kapli pražského Klementina slavnostní předávání cen Ministerstva kultury ČR „Knihovna roku 2018,“ knihovnou roku 2018 v kategorii „základní knihovna“ se stala Místní knihovna Pavla Křížkovského z Holasovic z Moravskoslezského kraje. Ostatní nominované knihovny převzaly z rukou ministra kultury České republiky Antonína Staňka ceny za svou práci.

dezinfekce

Městská knihovna Loket byla oceněna „za mimořádně zdařilý interiér knihovny se samostatnou expozicí umělecké knižní vazby, atraktivní a promyšlenou nabídku programů a za služby pro všechny věkové kategorie uživatelů.“

Cenu převzala vedoucí knihovny Kamila Bartůšková společně se starostou Lokte Ing. Zdeňkem Bednářem.

„Toto ocenění náleží knihovnicím Marcele Hadravové a Kláře Rozsypalové, které knihovnu pozvedly na svou současnou úroveň, Janu a Jarmile Sobotovým, kteří vybudovali celosvětově ojedinělou Expozici umělecké knižní vazby, Městu Loket, které knihovnu za celou dobu jejího fungování podporovalo a především Vám, čtenářům a přátelům knihovny, kdo jste srdcem a smyslem knihovny. Pro Vás se budeme snažit, abychom knihovnu nejen udrželi na současné úrovni, ale také dále zlepšovali,“ uvedla Kamila Bartůšková.

Zdroj: Vladimír Kalný, kurátor Expozice umělecké knižní vazby, Městská knihovna Loket

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy