Loket: Masopust se konal podruhé, po roční pauze (TV Západ)

V sobotu 19. února se v Lokti konal po loňské pauze druhý městský masopust. Na místním náměstí se úderem 14 hodiny rozezněla dechovka v podání malého dechového orchestru Karlovarka.

dezinfekce

Zhruba dvě stovky návštěvníků z nichž třetina dorazila v maskách byly svědky zahájení, při kterém tradičně byl požádán  starosta města o povolení průvodu.

"Než povolím masopustnímu průvodu cestu po našem městě, tak musím poděkovat všem, kteří masopust připravili. V čele s naší Barčou, poprosím o potlesk. Potom našim krásným seniorkám, které jsou tamhle schované vzadu a upekli nádherné koláče. A potom samozřejmě kapele, ostrostřelcům, maškarám a všem, na které jsem zapomněl. A ještě než předám klíč od města králi masopustu, tak mi slibte, protože v Lokti je to strašně důležité, že při těch oslavách neporušíte noční klid. Jo? To by tady opravdu byl hroznej pr..er. Jinak samozřejmě bavte se až do rána. Ale potichu. Od deseti hodin ani slovo ať tam není. Tímto můžu předat klíč od města králi masopustu, kterým je náš krásný kominíček Monika a předám jí korunu krále masopustu," oznámil starosta Lokte Petr Adamec. 

Pořadatelé v maskách pak rozdávali lidem sladkosti a škvarkové housky, velmi vhod přišel v chladném počasí také horký čaj. Průvod pak prošel se zastávkami městem za zvuků dechové hudby. Lidé si také mohli zazpívat a dostali chutné vdolky. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy