Literární a výtvarná soutěž s dopravní tématikou zná své vítěze

Jako každý rok, tak i v tom letošním vyhlásil Tým silniční bezpečnosti ve spolupráci s Policií České republiky výtvarnou a literární soutěž s dopravní tématikou „Zebra se za Tebe nerozhlédne,“ která byla vyhlášena na začátku září a ukončena byla 22. října 2021.

dezinfekce

Jednou z nejčastějších a nejohroženějších skupin účastníků silničního provozu jsou chodci. Děti již od útlého věku se jako chodci pohybují v provozu. Nejprve s rodiči v kočárku, následně se starším doprovodem za ruku a v pozdějším věku jako chodci samostatně. A kdy jsou chodci nejčastěji ohroženi? Při přecházení. Ať na místech se zebrou či bez ní. Vždy je důležité se rozhlédnout, protože nikdo jiný to za nás neudělá – ani ta zebra. Letošní téma soutěže tak bylo „Jak se ne/bezpečně přechází přes silnici?“

Výtvarná soutěž byla rozdělena do tří kategorií, a to:
1. kategorie: žáci mateřských škol,
2. kategorie: žáci 1. stupně základních škol,
3. kategorie: žáci 2. stupně základních škol.
4. kategorie patřila bez rozdílu věku literární soutěži a byla určena pouze pro žáky základních škol.

Zúčastněné děti mohly využít jakékoliv výtvarné či literární prostředky. Soutěžním dílem tak mohla být kresba, malba, model, fotopříběh, vyprávění, báseň apod. Na oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje přišlo během trvání soutěže téměř na dvě stě výtvorů ze dvou desítek mateřských a základních škol. Všechny práce byly velmi povedené a bylo obtížné vybrat z každé kategorie tři ty nejhezčí. Ceny vítězům osobně předali policejní preventisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Vítězné práce byly následně odeslány do celorepublikového kola, které proběhne dne 16. listopadu 2021. Samotné slavnostní vyhlášení republikového kola proběhne v Praze dne 30. 11. 2021.

"Děkujeme všem dětem za hojnou účast v soutěži a za jejich krásné práce. Výhercům blahopřejeme a přejeme hodně štěstí v celorepublikovém kole," uvedla kpt. Bc. Zuzana Týřová.


Zdroj: Policie ČR

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy