Lety z Moskvy do Karlových Varů a zpět si cestující rychle oblíbili

Z více než 85 procent je obsazeno každé letadlo, které zatím od poloviny února letošního roku vypravila letecká společnost POBEDA na nové mezinárodní lince z moskevského letiště Vnukovo do Karlových Varů.

dezinfekce

Lety mezi oběma městy jsou provozovány 2x týdně novými moderními letadly typu Boeing 737-800 o kapacitě celkem 189 míst.

„Zájem ze strany ruských cestujících a lázeňských hostů nás mile překvapil, je vidět, že se snad skutečně podařilo změnit trend odlivu turistů z Ruské federace. Vzhledem k velmi příznivé ceně letenek si tuto linku ale oblíbili i cestující z Karlovarského kraje a dalších regionů ČR. V průměru bylo během dosavadních deseti letů na palubě letadel 163 cestujících. V průběhu dubna by měli na naše pozvání do Karlovarského kraje přicestovat zástupci vedení společnosti, se kterými bychom rádi diskutovali o možnosti například zvýšit počet letů, bavit se můžeme i o zavedení letů z dalších ruských destinací. Chceme jim také představit bohatou a atraktivní nabídku kraje pro návštěvníky v jarní a letní sezóně,“ uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Nízkonákladová letecká společnost POBEDA, která je dceřinou společností Aeroflotu, patří k nejžádanějším ruským leteckým dopravcům. Provoz na lince do Karlových Varů zahájila v sobotu 17. února 2018.

„Příjemným bonusem pro zviditelnění letů na trase Moskva – Karlovy Vary bylo i to, že na našem letišti přivítali zástupci společnosti v březnu miliontého cestujícího v letošním roce, kterého POBEDA přepravila,“ doplnil ředitel karlovarského letiště Václav Černý. 

Karlovy Vary jsou první destinací tohoto dopravce v České republice. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy