Letos si Aš připomíná 150. výročí povýšení na město

Připravena je celá řada kulturních akcí. Město také vyčlenilo dva miliony korun na dotace na akce, které u tohoto významného jubilea uspořádají další organizátoři.

dezinfekce

„Tento program má za cíl podpořit jednorázové akce pro širokou veřejnost, které jsou nějakým způsobem zaměřené na 150. výročí povýšení Aše na město,“ uvedl ašský radní Stanislav Kříž. 

Těšit se tak můžete například na divadelně-hudební festival „Ašlerky 2022“, který se bude konat v termínu 2. - 4. června. Vystoupí přibližně 20 studentských, dětských, amatérských i profesionálních divadelních a hudebních souborů.

Kdo má rád pohyb, udělají mu jistě radost Sportovní hry k 150. výročí Aše. Půjde o třídenní sportovní show na speciálním víceúčelovém hřišti, které bude postaveném na Poštovním náměstí v Aši. Akce by se měla konat od 9. do 11. září. 

Na konci června by se měl v areálu na vrchu Háj konat 1872 Fest Aš, který cílí na mladší publikum. Součástí bude bohatý doprovodný program, např. koncerty lokálních kapel, Slam Poetry (specifický styl básnicko - zpívaného přednesu), Stompriders exhibition, Trial Bike Show, Skateboardová soutěž a Game zone (influenceři, autogramiáda umělců, fotostěna). Hlavními interprety mají být Ben Cristovao, PSH, Paulie Garand, Rewef, BigBand Šmeralka, Slam Poetry.

Tento ročník bude pilotní, nultý, ale pokud by se osvědčil, mohla by vzniknout tradice.

Další akce by měly být zaměřené na dříve narozené. Půjde například Tančírnu se skupinou Kartáč, koncert Jaromíra Nohavici, ABBA revival, Dua Jamaha a dalších. Kromě toho bude připravený třeba kubánský večer a další akce.

Zdroj: FB Spokojená Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy