Léto je tu! Které stylové sluneční brýle nasadit?

Teplota stoupá, počet hodin, po které svítí slunce se zvyšuje. A pokud se přímo úměrně s tímto faktem zvyšuje také počet hodin, které trávíte mžouráním a přivíráním víček, je nejvyšší čas pořídit si sluneční brýle!

dezinfekce

Jak vybrat ty pravé?

Začněme s výběrem z hlediska našeho zdraví, protože řekněme si na rovinu - to je to nejdůležitější! Při výběru slunečních brýlí nejde primárně o intenzitu tónování skla (jednoduše neplatí čím tmavší skla, tím lepší). Jde o označení skel jako takových. Ty správné sluneční brýle, které opravdu ochrání vaše oči musí mít 100% obranu proti UVA i UVB záření. Jen takové brýle nebudou pouhým stylovým módním doplňkem, ale také skutečnou pomocí. Neváhejte a vyberte si ty nejstylovější pánské sluneční brýle

Výhodu v této oblasti mohou mít nositelé kontaktních čoček. Ty už totiž mohou být ochranou proti UVA a UVB paprskům  vybavení rovnou. Než začnete jásat, tuto informaci si ale nejprve ověřte. Ne všichni výrobci kontaktních čoček to tak mají. 

Sluneční brýle jsou nutností i z hlediska kosmetického. Neustálé přivírání očí jako ochrana proti slunci totiž okolo nich způsobuje vrásky. Navíc - jakmile vystavujete jemnou kůži okolo vašich oken do duše přímému slunečnímu záření, rozhodně jí tím nepomáháte. Právě naopak - kůže se vysušuje a je extrémně namáhána. Následkem je, že začíná předčasně stárnout, je náchylná k tvorbě pigmentových skvrn a potažmo také k rakovině kůže. Samozřejmostí je používání krémů s UVA a UVB ochranou. A druhou samozřejmostí by měly být právě sluneční brýle. Chraňte se!

Příležitost nosit brýle

Stejně jako s oblečením nebo obutím, i sluneční brýle vybírejte podle příležitosti. Jedny oceníte při sportu, jiné zase při pochůzkách městem. Brýle mohou být jinak tvarované a například ty sportovní mívají i speciálně upravené nožičky, aby skvěle držely v pohybu. Pokud víte, že potřebujete brýle právě na konkrétní aktivitu, neváhejte při jejich zkoušení dělat podobné pohyby, které vás čekají. Jen tak můžete opravdu dobře otestovat jestli sedí tak, jak mají. 

Pozornost věnujte také zabarvení skel. Hnědá skla se hodí do běžného městského provozu a jsou perfektní pro řidiče, žlutá skla jsou ideální pro zimní aktivity na horách. Modrá a zelená skla vás zbaví odrazů, jsou výbornou volbou pro letní radovánky u vody. Černá skla jsou zase ten nejlepší filtr, když slunce skutečně naplno pálí. 

Otázka stylu

No samozřejmě! Nošení slunečních brýlí je také otázkou stylu. Každý má svůj osobitý styl, nechte proto své sluneční brýle velmi jasně promluvit o tom, jaký styl je ten váš! Je potřeba být elegantní? Jdete sportovat? Nebo vás snad čeká party? Pro všechny tyto příležitosti volíte jiné oblečení a obuv, proč byste měli mít jen jedny sluneční brýle?

Na sluneční brýle se dá však také pohlížet tak, že jsou natolik originálním módním doplňkem, že váš styl doprovodí kdykoli a kamkoli. Takové brýle se často stávají (zejména u mužů) terčem otázek a obdivu, stejně jako to bývá například u originálních pánských tenisek. Své okolí tak můžete okouzlovat například dřevěnými brýlemi, brýlemi v netradičním tvaru nebo takovou škálou barev, že z ní zrak přechází. 

Obrovská výhoda dnešní doby je ta, že se nosí prakticky úplně všechno. Proto neváhejte a vyberte si z nepřeberné nabídky slunečních brýlí ty nejlepší právě pro toto léto. 

Fotogalerie
Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy