Kynšperk: Zpívání u vánočního stromu změnilo místo (TV Západ)

Letošní ročník tradičního zpívání pod vánočním stromem v Kynšperku mělo letos několik novinek. Tou první byla změna místa, kde se akce odehrávala. Nově vysazený vánoční strom na prostranství před kostelem nabídl více místa pro návštěvníky.

dezinfekce

Schody ke kostelu pak přirozené stupňovité pódium, kde se předvedly děti  základní školy.

Jako první zarecitovali Vánoční stříbrnou hvězdičku Bohumil Nemeth a Jarmila Budiská. Druháci pak zazpívali Pásli ovce valaši.

Přítomné pozdravila ředitelka školy a starosta města.

„V pátek si otevřeme první okénko adventního kalendáře. Přeji nám všem, aby na nás z něj dýchla ta pravá předvánoční atmosféra. A k té ochutnávce kouzla vánoc dovolte, aby přispěly děti naší základní školy s tím, co nacvičily se svými pedagogy. Přeji vám krásný zážitek z dnešního večera,“ popřála ředitelka školy Lenka Hrušková Bursová.

„Já bych chtěl poděkovat z tohoto místa Správě majetku, protože, jak vidíte, máme zde už nejen nový stromek, ale podařilo se nám zajistit i nádherný betlém. Určitě jste se na něj již podívali a kdo bude chtít, může se u něj samozřejmě vyfotit. Já bych byl strašně rád, aby tyto vánoce, i ty další, a vůbec ten další rok, který nastane – rok 2018, byl šťastný pro vás všechny a já doufám, že se tady ve zdraví v příštím roce sejdeme - zde na tomto místě a na tomto zpívání. Ještě jednou děkuji a přeji šťastné vánoce,“ doplnil ji starosta města Tomáš Svoboda.

Program poté pokračoval vystoupením třetí třídy s písní Jak si krásné. Živý hudební doprovod po celou dobu akce zajistila dvourodinná skupina Fíci z Habartova. Koledu přednesla žákyně IV. B Valentová. Píseň Vánoce přicházejí zazpívali šesťáci a spojený třetí a čtvrtý ročník koledu Půjdem spolu.

Báseň Zimní láska spolu přednesly žákyně V. A Hrušková a Rudolfová. 

Oblíbené Rolničky zapěli žáci šesté třídy. Čtvrťáci pak v písni Vondráši, Matoši použili i vozembouch. 

Žákyně V. A Lukáčová přednesla báseň Štědrý den. Po vystoupení páté třídy s písní Vzhůru bratři program dospěl do finále. Po básničce Jedlička, kterou společně přednesli prvňáci, došlo k rozsvícení nového vánočního stromu. 

U něj si lidé mohli prohlédnout malý betlém a pořídit si snímky do archivu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy