Kynšperk: Odcizené nářadí nabízel na internetu

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Kynšperku nad Ohří, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Obviněný muž, který se v minulosti již několika krádeží dopustil, měl ve čtvrtek 15. října 2020 v nočních hodinách vniknout na pozemek rekonstruovaného domu v Kynšperku nad Ohří.

dezinfekce

Následně měl vniknout do kůlny. Tu měl několik minut celou prohledávat a nakonec z ní odcizit řadu věcí. Měl totiž vzít různé vrtačky, pily, gola sady, sady vrtáků, vodováhu či kufr s nářadím. Odcizené věci měl postupně odvážet na kole do nedalekého rodinného domu, kde je uschoval.

Tentýž den v odpoledních hodinách si majitel všiml, že mu z kůlny bylo odcizeno několik věcí. Celou věc oznámil a policisté se případem začali okamžitě zabývat. Následující den policisté muže, který se chystal odcizené věci prodat na internetu, zadrželi. Ten poté policistům všechny odcizené věci, v hodnotě téměř deseti tisíc korun, vydal.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce shledal vazební důvody, ale vzhledem k již pravomocnému odsouzení v jiné trestní činnosti byl devětadvacetiletému muži nařízen výkon trestu odnětí svobody. Policisté ho tak eskortovali přímo do věznice.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 24.10.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy