Kynšperk nad Ohří: Policie s hasiči pátrali po ztraceném 60letém houbaři

V úterý dne 9. října krátce před půlnocí oznámil na linku 158 muž z Kynšperku nad Ohří pohřešování svého 60letého známého a spolubydlícího, který odešel kolem jedenácté hodiny dopoledne v Kynšperku nad Ohří do lesa na houby.

dezinfekce

Kolem dvacáté hodiny večerní spolu mluvili a pohřešovaný muž mu sdělil, že neví, kde se nachází, asi se ztratil a pokud nedorazí do půlnoci, ať to oznámí na policii. Od té doby již nezvedal svůj mobilní telefon a jeho známý měl obavy o jeho život a zdraví.

Muž opravdu do půlnoci do svého bydliště nedorazil, proto jeho známý pohřešování oznámil na policii. Policejní hlídka z obvodního oddělení v Kynšperku nad Ohří ihned provedla šetření k možnému výskytu pohřešovaného muže, avšak neúspěšně. Vzhledem k okolnostem byl vyžádána lokalizace jeho mobilního telefonu a svolány dostupné hlídky a na pomoc přizván i Hasičský záchranný sbor.

Následně začala rozsáhlá pátrací akce v lesním prostoru v těžko přístupném kopcovitém terénu Chlumského kopce. Pátrací akce se zúčastnilo přes desítku policistů a tři desítky hasičů. I za pomoci čtyřkolek byly propátrávány lesní cesty, stezky Chlumského kopce, cyklostezky a okolí železniční trati. Rojnice policistů a hasičů propátrávala okolí vodních ploch Malý Oprám a Boží Požehnání až k obci Horní Pochlovice. Dále bylo propátráváno místo v lesním prostoru podél trati směrem na Chlum sv. Máří, kde byl krátce před pátou hodinou ranní rojnicí policistů a hasičů muž nalezen v těžko přístupném terénu. Následně byl pomocí čtyřkolky dopraven do místa zřízeného štábu velící akce, kde si jej převzala Zdravotnická záchranná služba.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy