Kynšperk nad Ohří: Pěstí napadl starší ženu. Nyní je ve vazbě

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce poté rozhodl o vzetí obviněného do vazby.

dezinfekce

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 48letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů výtržnictví, poškození cizí věci, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, nebezpečné vyhrožování, porušování domovní svobody, ublížení na zdraví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.

Těchto trestných činů se měl obviněný muž dopustit během půl roku v Kynšperku nad Ohří. Nejprve měl v době od března do června nejméně třem osobám vyhrožovat zabitím nebo také zapálením domu. Tímto vzbudil u poškozených důvodnou obavu o jejich život a zdraví. Na začátku června měl v odpoledních hodinách neoprávněně vstoupit do bytu 67 leté ženy. Když žena seděla na židli, měl jí udeřit pěstí do obličeje, v důsledku čehož upadla ze židle na podlahu. Když sdělila obviněnému, že zavolá na policii, urychleně z bytu odešel. Žena při napadení utrpěla zranění, se kterým byla nucena vyhledat opakované lékařské ošetření. K poslednímu případu došlo v úterý dne 8. srpna. Kolem půl páté odpoledne na ulici Náměstí 5. května měl obviněný muž zapálit vzrostlý strom, který slouží jako vánoční strom města a na kterém je celoročně nainstalována vánoční výzdoba. Strom vzňal a shořel včetně světelných vánočních ozdob a elektroinstalace. Na místo přijela policejní hlídka, která muže zadržela a převezla na policejní služebnu. Muž se měl po celou dobu chovat agresivně a policistům, zasahujícímu dobrovolnému hasiči na místě i vyšetřovateli ze služby Kriminální policie a vyšetřování, vyhrožovat zabitím a vulgárně je urážet.

Obviněný muž v páchání trestné činnosti není žádným nováčkem. Okresním soudem byl již několikrát odsouzen například za krádeže, nebezpečné vyhrožování nebo výtržnictví.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce poté rozhodl o vzetí obviněného do vazby.

Za své jednání může být v případě odsouzení potrestán odnětím svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy