Kynšperk: Fotbalový klub oslavil 100 let (TV Západ)

Oslavy 100 let fotbalového klubu TJ Slavoj Kynšperk proběhly v sobotu 21. září na místním fotbalovém hřišti. Přípravy zabraly několik měsíců práce pro řadu členů i fanoušků klubu.

dezinfekce

„My máme samozřejmě výkonný výbor, který se na tom podílel. Ale musím říci, že i dospělí hráči, tzn. hráči „Áčka“ tomu pomáhali, naše manželky – to je jasné, a celý realizační tým, který zde kolem fotbalu funguje,“ popsal předseda oddílu Miloš Munka. 

Hlavním tahákem dne bylo fotbalové utkání proti týmu Nadace fotbalových internacionálů. V něm oblékli dres kromě jiných i Petr Vlček, Antonín Panenka, Jan Berger, Horst Siegel, Lukáš Hartig nebo Milan Škoda. 

Domácí tým pod vedením trenéra Jana Kardoše staršího předvedl solidní výkon. Na zkušené borce ale nakonec nestačil a po 80 minutách velkého boje prohrál 1:2. Přesto si tým, který v loňské sezóně postoupil do vyšší soutěže, věří.

„Ambice máme na postup minimálně do A třídy. Nebude to jednoduché, protože když jsem se bavil s některými kolegy z ostatních klubů, tak mi říkali, že B třída bude možná vyrovnanější než A třída, že to vůbec nebude jednoduché. Ale máme relativně mladý tým, takže věřím, že se nám letos ten postup podaří,“ potvrdil Munka. 

Podmínky pro trénink mají kynšperští fotbalisté velmi dobré.

„Je potřeba říci, že zázemí máme na velice slušné úrovni, především díky pomoci místního města, které nám finančně pomáhá. Když se i tady podíváte na ten areál, tak je vidět, že jsou zde nové kabiny, nové zázemí pro sportovce, perfektní trávník, takže v tomhle jsme spokojeni. Co se týče vybavení od malých dětí až po dospělé, tak si nemáme vůbec na co stěžovat. Perfektní. Navíc zde máme sportovní halu na zimní přípravu. Takže všechno v pořádku,“ prozradil předseda.

Návštěvníci oslav si mohli kromě občerstvení a sledování fotbalu a kulturního programu také zakoupit řadu předmětů spojených s fotbalem. Šály, minidresy, DVD, ale i knihu o historii klubu. Tu sestavil bývalý hráč a fanoušek klubu Čeněk Malý.

„Začal jsem to psát asi před 30 roky. Přerušil jsem to asi v roce 1996 a teď jsme to dodělali. Sám jsem dlouho aktivně hrál. Když jsem pak byl zraněný, měl jsem ošklivé zranění, a neměl jsem do čeho „píchnout,“ tak jsem začal sbírat materiály, vyslýchat tehdy ještě žijící pamětníky. Slepil jsem to dohromady a nakonec to dopadlo. Posbíral jsem od našeho bývalého vedoucího, pana Smrže, což byla taková naše dobrá duše fotbalu, výsledky, tabulky a pár fotek. Nato se začali hlásit další, co něco měli. Šlo to pomalu, ale nakonec jsem nasbíral dostatek materiálu. V podstatě se to skládá ze tří věcí -  tabulky, výsledky, fotky a text, který jsem sestavil k tomu. Kromě stručného úvodu před válkou, protože tam toho materiálu moc není, po válce toho bylo více, pak byla trošku pauza skrz funkcionářský šlendrián, to se to zde málem rozpadlo, takže opět málo materiálu a pak sem naštěstí nastoupil pan Smrž, již zmíněný, díky kterému jsem dával dohromady výsledky, tabulky a i nějaké fotky. Nebýt pana Smrže, tak by kniha nebyla,“ zdůraznil Čeněk Malý, autor knihy.

Stostránková publikace vyšla v nákladu 800 kusů a na přípravách se podíleli také Milan Munka a sekretář oddílu Karel Bayer. Oslavy doplnilo také utkání kynšperských žen proti Staré Gardě Slavoje. Své umění předvedli i členové hudebně-pohybové skupiny Bohemian Marching Band. K vidění byly také letecké modely, zahrála country kapela a nechybělo after party.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy