Karlovy Vary: Kvůli počasí město zvedne lávku přes Ohři u Meandru

Předpověď počasí počítá v příštích dnech s oteplováním, to znamená i tání sněhu. Vzhledem k jeho zásobám v kraji lze očekávat vzestup hladin toků. Město Karlovy Vary proto zdvihne lávku, která propojuje cyklostezku Ohře s volnočasovým areálem Meandru Ohře.

dezinfekce

Lávka byla navržena tak, aby ji bylo možné v případě potřeby zvednout o 1,25 metru a dostat se tak nad hladinu stoleté vody (viz prezentace projektu z šestnáctého ročníku soutěže Stavby Karlovarského kraje - http://www.stavbykarlovarska.cz/cz/hlasovani/meandr-ohre-viceucelova-lavka-komunikace-a-parkoviste-228).

Jelikož se zvedání provádí mobilními hydraulickými zvedáky, je nutné tuto operaci provést ještě před tím, než voda stoupne natolik, že zamezí přístup k základům lávky.

Lávka bude od úterý 16. února zdvižena, a do odvolání tak bude nepřístupná pro chodce a cyklisty. Z meandru je možné uzavřenou lávku obejít po ulici Západní a přes Dvorský most.

"Prosíme veřejnost o trpělivost a děkujeme za pochopení. Vedení města zároveň okamžitě zadalo zpracovat změnu systému obsluhy lávky tak, aby ji bylo možno v budoucnosti zdvihat a spouštět operativněji," uvedl Jan Kopál.


Zdroj: Jan Kopál, tiskový mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.02.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy