K včelařům poputují dotace od Karlovarského kraje

Karlovarský kraj opět podpoří včelaře v regionu a poskytne jim dotace z krajského rozpočtu na pořízení základního vybavení a modernizaci úlů. Celkem 95 žadatelů, kteří splnili podmínky dotačního programu, si rozdělí příspěvky ve výši přesahující 1,3 milionu korun. Dotace schválila Rada Karlovarského kraje, dále se jimi bude zabývat krajské zastupitelstvo.

dezinfekce

„Včelaři mají o krajskou dotaci každý rok velký zájem, proto jsme celkovou částku na letošní rok navýšili z původních 1,4 milionu korun na 2 miliony, protože jsme se setkávali s velkým převisem poptávky. Nakonec nebudou finance kompletně vyčerpány, ale věřím, že jako každoročně pomohou především zvýšení počtu včelstev a zkvalitnění jejich chovu,“ uvedl Karel Jakobec, uvolněný zastupitel Karlovarského kraje pro oblast životního prostředí.

Karlovarský kraj podporuje včelaře od roku 2009. V současnosti se dotace poskytuje do výše 80 procent uznatelných, prokazatelně vynaložených nákladů, maximálně však do částky 14 tisíc korun na jednoho žadatele. Více informací najdou zájemci na krajském informačním portálu zde.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy