Kraslice: Vykradli sklad firmy. Škoda 120 tisíc

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtveřice mužů ve věku 24, 27, 28 a 30 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

dezinfekce

Po předchozí domluvě se měla obviněná čtveřice vydat v nočních hodinách ze středy na čtvrtek 28. května osobním vozidlem ke skladu jedné z firem v Kraslicích. Po příjezdu měli všichni z vozidla vystoupit a po několika minutách měli dva muži vniknout do objektu společnosti. Tam měli brát vše, co jim přišlo pod ruku, zejména tedy stavební nářadí. Odcizit měli různé vrtačky, bourací kladiva či brusky. Odcizené věci měli poté odnosit do vozidla a následně z místa odjet. Tímto svým jednáním měli způsobit škodu téměř 120 tisíc korun. O několik hodin později měli odcizené věci prodat v Kraslicích, finanční prostředky si rozdělit a poté je použít pro svou potřebu.

Když v ranních hodinách majitel objektu zjistil, že mu věci někdo odcizil, tak okamžitě celou věc oznámil na policii. Policisté z Obvodního oddělení Kraslice ve spolupráci se sokolovskými kriminalisty se případem okamžitě začali zabývat. Po důkladném šetření a zjištění důležitých poznatků čtveřici mužů ještě tentýž den zadrželi.

Třicetiletý muž byl policisty eskortován přímo do věznice, jelikož měl nástup do výkonu trestu za jinou trestnou činnost. Vyšetřování zbylé trojice probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.06.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy