Kraslice, Bukovany: Jeden řídil opilý, druhý pod vlivem drog

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Kraslic, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

dezinfekce

Na konci minulého roku měl obviněný v Kraslicích řídit osobní automobil značky Volkswagen. V odpoledních hodinách byl v ulici Wolkerova zastaven a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Kraslice. Při silniční kontrole se muž podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten vyšel pozitivně na látky Amphetamine/Methamphetamine. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Následně byl převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Jednačtyřicetiletý muž z Habartova měl na konci ledna letošního roku řídit osobní automobil značky BMW pod vlivem alkoholu. V pozdních večerních hodinách ho poblíž Bukovan zastavili policisté z Obvodního oddělení Habartov. Při kontrole byl řidič vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 1,8 promile. Také jemu byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Policisté z Obvodního oddělení Habartov muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.03.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy