Královské Poříčí: O legraci nebude na Statku Bernard nouze

Na humor a povyražení v nejrůznějších formách sází v letošním roce Statek Bernard v Královském Poříčí. Především letní sezóna bude prošpikována legrací, kterou slibují živá improvizační show v podání oblíbených českých komiků. Vedle toho nebudou chybět zábavné akce pro děti, řemeslné jarmarky a originální výstavy.

dezinfekce

„Před třemi lety se u nás poprvé představila populární Partička, a jelikož měla velký ohlas, rozhodli jsme se, že známé baviče z televizních obrazovek pozveme znovu. Publikum se může těšit na Michala Suchánka, Richarda Genzera, Igora Chmelu, Michal Novotného a další povedené vtipálky,“ uvedla Romana Vlková, organizátorka kulturních akcí na Statku Bernard s tím, že návrat Partičky do Královského Poříčí je plánovaný na středu 6. června.

Začátek open air představení je stanovený na 20. hodinu. Další osvědčená stand up comedy se na Statku Bernard odehraje v sobotu 20. července v rámci Na stojáka Tour 2018. Diváky přijede rozesmát Lukáš Pavlásek, Karel Hynek, Daniel Čech, Arnošt Frauenberg. Pohodový večírek pod širým nebem vypukne od 19 hodin.

Nejbližší větší akcí na Bernardu jsou Tradiční řemesla našim dětem, kdy na malé návštěvníky čeká spousta soutěží, zábavy a kreativního tvoření. Přihlásit se totiž mohou na takzvaný Malý jarmark, během něhož si budou moci otevřít svůj vlastní stánek a v doprovodu svých rodičů v něm prodávat vlastnoručně vyrobené zboží. Sobota 19. května slibuje i bohatý doprovodný program. Zaručeným tipem je například hudební vystoupení veselé kapely Kujme Pikle Band, která hraje pro naše nejmenší písničky z českých filmů a pohádek.

Kdo nechce čekat až do května, může již v těchto dnech zavítat na Statek, kde je aktuálně k vidění fotografická výstava Miloslava Váši, jehož oblibou je fotografování Vážek. Expozice bude přístupná až do 29. dubna. Následně ji o víkendu 5. a 6. května vystřídá přehlídka loveckých trofejí. Mysliveckou sešlost tradičně doplní jarní svod psů.

Další očekávanou událostí bude v sobotu 12. května vernisáž obrazů Jakuba Potěšila alias Bukaje. Autor prozradil, že pro výstavu chystá své nejnovější olejomalby. Jaké to budou, prozatím záměrně neprozradil.

„V létě pak výstavu obrazů vystřídají poutavé snímky pražského fotografa Pravoslava Flaka,“ doplnila Vlková.

Jedna z největších akcí – dvoudenní Festival řemesel se letos uskuteční ve dnech 16. a 17. června. Stejně jako v minulých letech, tak i letos se do Královského Poříčí sjedou mistři řemesla z České republiky i Německa, aby široké veřejnosti předvedli své umění. Kromě toho historické nádvoří Statku ovládnou divadelníci, muzikanti, kejklíři a šermíři v dobových kostýmech.

Další očekávané akce na Statku Bernard v roce 2018:
- 14. července - Classic rallye
- 15. září - Poříčská pouť
- 28. září - Ukončení motorkářské sezóny
- 11. listopadu - Příjezd svatého Martina
- 2. a 16. prosince - Vánoční trhy


Zdroj: Milan Hloušek, ředitel Destinační agentury Poznej Sokolovsko


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy