Krajský úřad zve na přednášku pro pečující o osoby s poruchou autistického spektra

Na Krajském úřadě Karlovarského kraje se uskuteční přednáška určená pečujícím o osoby s poruchou autistického spektra. Na programu přednášky jsou například témata poskytování sociální, psychiatrické a emoční podpory pečujícím rodinám i jednotlivcům.

dezinfekce

V prvním bloku přednášky se bude lektorka Sonia Sudimacová z Dětského úsvitu zabývat vznikem a vývojem poruch autistického spektra (PAS), specifikací projevů, terminologií, rozdělením diagnóz a přidruženými poruchami. Účastníci přednášky budou seznámeni také s Aspergerovým syndromem nebo se záměnami PAS s jinými diagnózami. Představeny budou vhodné přístupy, podoba léčby či terapie. Opomenuto nebude ani téma problémových oblastí či vzdělávacího systému.

Ve druhém bloku čekají na účastníky praktické ukázky vhodných způsobů práce a komunikace s osobami s PAS a chybět nebude ani diskuze.

Přednáška se bude konat 30. 9. 2021 v čase od 9:30 do 13:30 hodin v budově C krajského úřadu. Účast je nutné si předem zarezervovat na telefonním čísle: 736 650 359, 354 222 397, případně na e-mailové adrese: andrea.horakova@kr-karlovarsky.cz.

Vstup na přednášku je zdarma.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy