Krajská knihovna opět zprovozní všechna oddělení

Krajská knihovna Karlovy Vary se vrací k běžnému provozu. V pondělí 26. 4. 2021 proto zpřístupní všechna svá oddělení, ve kterých si budou moci čtenáři zase vybírat dokumenty. Stále je ovšem nutné dodržovat veškerá hygienická opatření, jako je nošení respirátorů, předepsané rozestupy, desinfekce rukou a používání jednorázových rukavic při manipulaci s knihami.

dezinfekce

„I nadále chceme udržet bezpečnou knihovnu pro návštěvníky i zaměstnance. Máme dostatek ochranných prostředků, které mohou naší čtenáři využít,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Provozní doba ve všední den zůstává stejná, tedy od 9 do 19 hodin, od 15. května bude otevřeno také v sobotu, a to od 9 do 15 hodin.  Určitá omezení budou ale přece jen nutná.

„To se týká především používání veřejných počítačů, které budou k dispozici v omezeném počtu pouze na infocentru knihovny po dobu 30 minut pro každého návštěvníka. Dále budou přístupné elektronické veřejné katalogy v půjčovně. V jednotlivých odděleních uživatelé nebudou moci počítače využít. Uzavřená zůstane také studovna na galerii,“ vysvětluje vedoucí služeb Michaela Němcová s tím, že by se čtenáři v knihovně měli zdržovat pouze nezbytně nutnou dobu.

Další informace jsou dostupné na webových stránkách knihovny.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy