Kraj zmodernizuje křižovatku v centru Velké Hleďsebe

Nebezpečnou a nepřehlednou křižovatku silnic III/2114 a III/20173 ve Velké Hleďsebi nahradí již brzy kruhový objezd. Za účasti zástupců kraje, obce, silničářů i zhotovitele byly včera slavnostně zahájeny stavební práce. Celkové náklady jsou vyčísleny na zhruba 17,7 milionu korun včetně DPH.

dezinfekce

Na akci se Karlovarskému kraji podařilo získat prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 12,3 milionu korun. Obec Velká Hleďsebe se pak na realizaci projektu, který má přispět ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu, podílí částkou 5,4 milionu korun.

„Na Mariánskolázeňsku, včetně obcí Drmoul, Trstěnice, Velká Hleďsebe, Valy i v samotných Mariánských Lázních, teď probíhá celá řada akcí, které přinášejí jisté komplikace v dopravě. Pevně věřím, že pokud se je všechny podaří zvládnout v jednom roce, brzy budou všichni spokojení,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Modernizaci křižovatky přivítala také starostka Velké Hleďsebe Jaroslava Brožová Lampertová.

„Když lidé jezdili od Klimentova a od Valů, nebylo vůbec vidět do křižovatky a bylo zde hodně dopravních nehod. V podstatě téměř každý týden. Zároveň to bylo nebezpečné i pro děti, které tudy chodily do školy,“ uvedla.

Kromě nové okružní křižovatky se rekonstrukce dotkne také přilehlých ulic a stávající autobusové zastávky. Dělníci provedou rovněž přeložky nadzemního trolejového vedení a ostatních podzemních inženýrských sítí. Obec Velká Hleďsebe pak zajistí výstavbu nových chodníků, parkovacích míst, nainstaluje veřejné osvětlení a nechá udělat sadové úpravy.

Stavební práce, které provádí firma Metrostav, by měly být podle harmonogramu hotovy nejpozději do konce října letošního roku. Akce bude realizována po polovinách nové okružní křižovatky. Nyní je uzavřena Klimentovská ulice a ve druhé fázi by pak mělo dojít k úplné uzavírce Plzeňské ulice. Ulice Pohraniční stráže je průjezdná v jedné polovině vozovky a provoz řídí semafory.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy