Kraj vyhlašuje literární soutěž pro žáky středních škol v regionu

Žáci středních škol z regionu se mohou zapojit do literární soutěže, kterou vyhlásil Karlovarský kraj. Téma „Náhradní láska“ má připomenout smysl a význam náhradní rodinné péče. Literární klání je součástí kampaně „Staňte se pěstounem,“ jež byla v kraji zahájena v roce 2016.

dezinfekce

„V Karlovarském kraji se stále potýkáme s nedostatečným počtem pěstounů. Tato soutěž má proto upozornit zejména na to, jak je náhradní rodinná péče či pěstounská péče a tedy i „náhradní láska“ potřebná. Osobně se velmi těším na soutěžní práce, ve kterých se autoři zamyslí nad tím, jak si představují pěstounskou rodinu a náhradní rodinnou péči,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.

Soutěž potrvá od 12. listopadu do 10. prosince 2021. Soutěžní texty musí splňovat maximální rozsah, který je stanoven na stranu A4 a práce musí být uložena ve formátu PDF. Dále je stanovena literární forma - próza a slohový útvar v podobě úvahy. Každý ze soutěžících může odevzdat jednu práci. Ta musí být označena jménem a příjmením autora, kontaktem a také názvem školy. Práce je možné posílat e-mailem na adresu: iva.hauptmannova@kr-karlovarsky.cz.

Soutěžní texty bude hodnotit porota, která zasedne ve složení - učitel českého jazyka, zástupce odboru sociálních věcí krajského úřadu a tisková mluvčí krajského úřadu Karlovarského kraje. Hlavní cenou je digitální fotoaparát INSTAX Mini. Slavnostní vyhodnocení se uskuteční 7. ledna 2022.

Vítězná práce pak bude uveřejněna na webu www.pestounskapecevkk.cz.




Zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tiskové oddělení Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy