Kraj usiluje, aby další část šestky nebyla ve zúžené variantě

Karlovarský kraj nesouhlasí s tím, aby se připravovaná část dálnice D6 mezi Karlovými Vary a Bošovem plánovala ve zúžené variantě s šířkou 21,5 metru a maximální rychlostí 110 kilometrů za hodinu. Na této variantě se usnesla Centrální komise ministerstva dopravy už v roce 2015, ale bez toho, aby se návrh projednal s Karlovarským krajem.

dezinfekce

"Tento úsek silnice by podle nás měl být postaven v klasické šíři dálnice 25,5 metru a s maximální rychlostí 130 km/h. Navíc studie vlivu na životní prostředí byla zpracovaná pro variantu silnice s šířkou 25,5 metru a 130 kilometry za hodinu," řekla k tématu hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

"Varianta zúžené silnice s menší povolenou rychlostí vznikla v době, kdy ještě existovaly takzvané rychlostní silnice. Jenže od 1. ledna 2016 ministerstvo dopravy tuto kategorii silnic zrušilo a stávající rychlostní silnice byly buď zařazeny mezi standardní dálnice nebo mezi silnice první třídy. Podle nás by tak mělo ministerstvo dopravy zohlednit změny od roku 2016 a připravovat budoucí dálnici v klasickém uspořádání se širší silnicí a povolenou rychlostí do 130 km/h," doplnila hejtmanka.

I když je samotná stavba dálnice mezi Karlovými Vary a Bošovem ještě daleko, protože úseky dálnice v Karlovarském kraji jsou teprve na počátku přípravy, je však nutné už nyní mít jasno v tom, jakých parametrů silnice bude.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy