Kraj rozdělí dotace na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů v regionu

Dobrovolní hasiči v našem regionu získají finance z Programu pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Karlovarského kraje v roce 2021. V krajském rozpočtu je vyčleněno 11,4 milionu korun na pořízení nového vybavení či na rekonstrukce zbrojnic a další.

dezinfekce

„Snažíme se o systematickou podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů v našem kraji a o vytvoření odpovídajících podmínek pro účinnou ochranu a záchranu životů. Zakoupení nové techniky a dalších služeb může hasičům usnadnit práci při nejrůznějších zásazích, se kterými se ve své náročné práci setkávají. Proto jsme velmi rádi, že jsme mohli schválit všechny žádosti, jež byly na krajský úřad doručeny a splňovaly pravidla dotačního programu, a to v plné výši. Nyní ještě musíme vyčkat na schválení ze strany krajského zastupitelstva,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Komise hodnotila 69 žádostí v celkové požadované výši dotací téměř 9,4 milionu korun. Dvě žádosti byly navrženy k vyřazení z důvodu nesplnění podmínek dotačního programu. Pokud krajské zastupitelstvo schválí návrh Rady Karlovarského kraje na svém červnovém zasedání, bude mezi žadatele rozděleno téměř 9,1 milionu korun. 

Jednotky sborů dobrovolných hasičů žádaly o poskytnutí dotací například na pořízení vybavení pro komunikaci a spojení v digitální rádiové síti, pořízení techniky pro hašení lesních požárů, nákup vícevrstvých ochranných oděvů, přenosných zásahových prostředků, nových dýchacích přístrojů, užitkových terénních vozidel s přívěsem či nové cisternové automobilové stříkačky. Žadatelé chtějí dotační peníze využít také na rozšíření řidičských oprávnění svých členů nebo na úpravu a rekonstrukci požárních zbrojnic.


Zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje
Foto: ilustrační


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy