Kraj přispěje horské službě na nákup vybavení a zdravotnického materiálu

Rada Karlovarského kraje schválila poskytnutí příspěvku Horské službě ČR, oblasti Krušné hory na obnovu a doplnění zdravotnického materiálu. Na dotaci ve výši 200 tisíc korun budou využity prostředky z rezervy finančního odboru určené na individuální dotace v roce 2021.

dezinfekce

„Poskytnutí dotace horské službě vnímáme vždy jako nezbytné, protože její členové pomáhají zachránit  lidské životy a zajišťují péči o zraněné osoby. Pokud chceme podpořit kvalitní péči, je nutné, aby byli záchranáři vybaveni moderními přístroji a kvalitním materiálem, které jim usnadní nelehkou práci mnohdy v těžko přístupném terénu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.  

Peníze z dotace budou využity k zakoupení automatického externího defibrilátoru Lifepak, protože horská služba je zařazena do systému tzv. First responderů v Karlovarském kraji. Horská služba je jednou z organizací, která má své členy proškolené k provádění kardiopulmonální resuscitace včetně využití automatických externích defibrilátorů. Zakoupeny budou také záchranářské batohy, dlahy a další zdravotnický materiál používaný v každodenní činnosti horské služby, zejména v oblasti Bublava – Plešivec – Boží Dar.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy