Kraj podpoří vydání publikace s nabídkou středních škol v regionu

Na vydání publikace Atlas školství poskytne Karlovarský kraj individuální dotaci ve výši 40 tisíc korun společnosti P. F. art. Tyto finance mají pokrýt část nákladů spojených s výrobou katalogu pro školní rok 2022/2023. O udělení dotace rozhodla Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání.

dezinfekce

„Atlas školství je publikací, která je určena zejména žákům devátých tříd základních škol, jejich rodičům, výchovným poradcům a poradcům pro volbu povolání. Naleznou v ní přehled středních škol v Karlovarském kraji a základní informace například o studijních oborech, termínech Dnů otevřených dveří a další. Jejím hlavním posláním je usnadnit žákům posledních ročníků výběr zaměření nebo budoucího povolání. Velkou výhodou atlasu je ucelená a přehledná nabídka škol na jednom místě,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Atlas školství je do základních škol dodáván již 19 let. Za dobu své existence si vybudoval pověst kvalitního a široce dostupného informačního materiálu. Publikace je rozdělena na rejstříkovou část, jež obsahuje tabulkové přehledy škol, kontaktní údaje a seznam studijních oborů. V prezentační části jsou pak představovány jednotlivé školy. Kromě tištěné podoby je dostupná také jeho elektronická verze, která je průběžně aktualizována a nabízí tak i rozšiřující informace.

Společnost P. F. art zažádala o individuální dotaci zejména proto, aby dokázala projekt Atlas školství pro rok 2022/2023 zajistit v plném rozsahu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy