Kraj dokořán nabídne minifestival regionálních kapel, které potěší každého hudebního fanouška

Již necelé tři měsíce zbývají do zahájení akce Kraj dokořán, která se v letošním roce zaměří na téma udržitelnost. Abychom vám čekání zpříjemnili, budeme vás postupně seznamovat s programem a jednotlivými účinkujícími. Na své si přijde skutečně každý.

dezinfekce

Pro zvídavé návštěvníky máme připravené zábavně vzdělávací aktivity, milovníci kreativních činností jistě ocení dílny ReDesignu, v nichž využijí materiály, které by jinak skončily na smetišti, a nezapomněli jsme ani na fanoušky kultury. Ti se můžou těšit na vystoupení tvůrců slam poetry a také na několik regionálních kapel.

Instrumentální kapela End of Scream vystoupí s písněmi z vlastní produkce. Během své desetileté kariéry stihla vydat tři alba: „Violincore“, „Sanctuary“ a nejnovější „Revelation“. Jak sami uvádějí, nebojí se žádných experimentů a rádi posouvají limity běžných hudebních žánrů. Kombinace tónů elektrické kytary, bicích a klasických houslí slibuje hodně neobvyklý hudební zážitek. 

Autorskou tvorbu přijde představit karlovarský písničkář Jan Psohlavec. Vtipné texty v doprovodu rytmického drnkání kytary nenechají žádného návštěvníka chladným. Navíc zazní i zcela nové písně z chystaného alba „Introvert v karanténě“.

Zárukou kvalitní zábavy je šestičlenné uskupení Steven’s, které v rámci Kraje dokořán vystoupí již podruhé. Ačkoliv vznikla kapela poměrně nedávno, má na svém kontě velmi cenné vítězství v mezinárodní soutěži Blues Aperitiv pořádané festivalem Blues Alive. V říjnu roku 2022 vydala své debutové album Runnin’n man, v němž se mísí prvky blues, rocku, ale i funkových groovů. 

Minifestival místních kapel v rámci akce Kraj dokořán uzavře kapela Loudky. Gramatická chyba v názvu není překlep, ale umělecký záměr. Projekt je totiž hudebně-dramatickou syntézou. Repertoár Loudek je založen na propracovaných textech, výhradně v českém jazyce. 

Věříme, že tato pestrá sestava vystupujících potěší každého hudebního nadšence. Těšíme se na Vás 23. 6. od 10.00 hod., kdy se kraj otevře všem svým návštěvníkům dokořán. Hudební program startuje ve 14. hod. a skvělá hudba bude znít areálem až do večerních hodin. Další informace naleznete na krajských sociálních sítích, krajském webu a na webových stránkách akce https://www.krajdokoran.cz/


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
07.04.2023 14:00




8 +
 

Hlavní zprávy