Kraj chystá zakázku na vybavení Císařských lázní (TV Západ)

Rekonstrukce Císařských lázní v Karlových Varech pokračuje a zároveň se nyní rozbíhá také příprava na plnění opční dohody. Ta zajišťuje dodavateli prací, aby si vybral realizátora některých speciálních prací týkajících se historických předmětů a interiérů.

dezinfekce

"Součástí těchto opčních prací jsou rekonstrukce, opravy historických, uměleckých předmětů. Takže teď to budou konkrétně například štukatérské práce, budou to opravy zrcadel a skel, budou tam truhlářské prvky, kamenické práce. Celkově opce budou za 23 milionů korun včetně DPH a odpovídá to postupu rekonstrukce Císařských lázní, které nám teď umožnily se do těchto prací pustit," uvedl radní Karlovarského kraje Patrik Pizinger.  

Součástí opčních prací bude také restaurování velkoformátových obrazů a dalších uměleckých předmětů. 

Podoba interiérů by se měla co nejvíce přiblížit původnímu stavu v době dokončení.

"Interiér je samozřejmě dán tím restaurátorským záměrem, s jakým jsme se do rekonstrukce té památky pustili. Tzn. vracíme Císařské lázně do té nejbližší možné podoby, samozřejmě s ohledem na to, jak budou využívány do budoucna. Vedle toho je třeba vybavit Císařské lázně na provoz, tzn. tam bude úloha pro vedení naší příspěvkové organizace, společně s architekty vytvořit návrh vhodného nábytku pro doplnění Císařských lázní tak, aby tam mohla fungovat šatna, pokladna, kavárna nebo případně nájemci," přiblížil Pizinger. 

Zadání zakázky chce Karlovarský kraj připravit do poloviny letošního roku. Bude také potřeba dohodnout s památkáři, zda má nově vyráběný atypický nábytek mít co nejvíce historickou podobu nebo má obsahovat i některé moderní prvky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.01.2022 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy