Kraj chystá oslavy Mezinárodního dne seniorů

Karlovarský kraj připravil u příležitosti Mezinárodního dne seniorů, který se tradičně slaví 1. října, zábavný program v Chodově a v Aši. Akce se v obou městech uskuteční 29. září 2021 a nabídnou seniorům oblíbené písně v podání českého umělce Pavla Nováka, vystoupení žáčků základních uměleckých škol, tombolu o ceny, měření krevního tlaku a cukru, seznámení se s nabídkou Senior Pasů a malé občerstvení.

dezinfekce

„Naší snahou je připomenout všem, že si senioři zaslouží naši úctu a pozornost. Proto společně oslavíme Mezinárodní den seniorů na akcích v Chodově a v Aši, kam všechny srdečně zveme,“ uvedl krajský radní Robert Pisár.

V Chodově se bude konat program pro seniory v Kulturním a společenském středisku, Náměstí ČSM 1022, a to od 10 hodin. Zábavným programem provede účastníky moderátor a zpěvák Pavel Novák, těšit se mohou na vystoupení žáků Základní umělecké školy Chodov v pásmu s názvem Písničky z pohádek. Chybět nebude ani tombola s drobnými dárky od Karlovarského kraje. V rámci zdravotní prevence si zájemci mohou nechat provést také kognitivní test a jeho vyhodnocení, ale také monitoring svalstva a tuku v těle prostřednictvím certifikovaného přístroje. 

V Aši se akce uskuteční v Kulturním domě LaRitma, Kostelní 43, se začátkem v 15 hodin. Vystoupí taktéž Pavel Novák a představí se Základní umělecká škola Roberta Schumanna v Aši. I zde budou moci senioři v tombole získat drobnosti pro radost. Kromě měření krevního tlaku a hladiny cukru v krvi mohou návštěvníci využit nabídku monitoringu skladby těla, rovněž uvidí názornou ukázku resuscitace a vyzkouší si v praxi jednu z pomůcek pro poskytnutí první pomoci. 

Záštitu nad oslavami převzal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje, 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy