Karlovy Vary: Zloději se vydávali za turisty

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku dvěma cizincům ve věku 30 a 37 let.

dezinfekce

Takového jednání se měli dopustit na konci května v odpoledních hodinách v Karlových Varech. Společným jednáním na předzahrádce restaurace využili nepozornosti poškozené ženy, jenž měla na opěradle židle odložený batoh s mobilním telefonem, s osobními věcmi a peněženkou, který jí odcizili. Aby byli co nejméně nápadní, připomínali svým oblečením a doplňky procházející se lázeňské turisty. Nedaleko místa činu si měli svůj lup prohlédnout a ponechat si pouze batoh, peněženku s finanční hotovostí kolem 400 korun a vestu, která se v batohu také nacházela. Zbytek věcí jako např. mobilní telefon či klíče od vozidla měli vyhodit cestou k autu. Odhozené věci byly nalezeny a vráceny zpět majitelce. Celkem byla ženě způsobena škoda kolem 30 tisíc korun.

Karlovarští policisté usilovně po zlodějích pátrali a po necelých dvou týdnech oba pachatele ustanovili. Za uvedené jednání s nimi bylo vedeno zkrácené přípravné řízení, kdy v pátek dne 9. června byli oba cizinci předáni soudci v Karlových Varech. Ten rozhodl o jejich trestu a oběma uložil dvouletý zákaz vstupu na území České republiky.

Prevence:
Vzhledem k tomu, že již začala lázeňská sezóna a město Karlovy Vary lákají svými památkami nespočet turistů a v červenci filmové fanoušky, upozorňuje policie na obezřetnost především v místech, kde je větší počet lidí. Právě toho využívají tzv. kapsáři, kteří využívají nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení se svými věcmi. Kradou tak bleskově a nepozorovaně, že oběť nemá téměř žádnou šanci si jejich jednání všimnout. Nejúčinnější preventivní zbraní je mít své osobní cenné věci neustále pod kontrolou a nedat tak zlodějům příležitost krást.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy