Karlovy Vary: Je to ruská provokace, zlobí se Jiří Kotek a ukazuje video z pochodu městem

Kvůli akci, která proběhla v Karlových Varech 9. května, se obrátil na média známý opoziční zastupitel Jiří Kotek. Jeho text přinášíme bez redakčních úprav.

dezinfekce

Před 3 lety umožnil karlovarský magistrát zostudit město pochodem drážďanských a našich nácků v kanadách, s bubny, ohni a jejich symboly. Dne 9.5.2017 (sdílené video je ale z 8.5. 2017 11:03 hodin - pozn. redakce) tak magistrát učinil znovu. Umožnil Rusům aktuální propagandu demonstrativním pochodem - jejich státní svátek vítězství, přestože město Rudá armáda neosvobodila. (Němci ho předali bez boje a převzaly ho spojené české skupiny, za situace, když Američané byli na předměstí (následně se stáhli k demarkační čáře). Rudá armáda přijela do svobodného vyzdobeného města.

Magistrát zajistil průvod Karla IV za několik set tisíc Kč. Náš státní svátek s oslavou vítězství spláchl za standardně vlažných podmínek. V této vlažnosti u pomníku amerických vojáků (zbudovaného Spolkem přátel USA za přítomnosti velvyslankyně USA) umožnil dokonce vztyčit vedle vlajky americké, paradoxně vlajku ruskou, namísto české!

Trapné a ostudné. Nicméně, druhý den po tomto, umožnil magistrát oslavu ruského státního svátku 9. května tím, že město opanovala horda 150 až 200 Rusů, s jejich symboly. Pochodovali celou lázeňskou zónou od Puppu do centra. Do kroku si při garmošce zpívali oslavné chorály o kozácích i o Sovětech. Policejní eskorta ani hlídky nebyly nikde vidět!

Video z akce 8.5 najdete zde.

Zdroj: Jiří Kotek, zastupitel a občanský aktivista

 

Fotogalerie

Komentáře

  • Před 7 roky

    Československo osvobodila Rudá armáda s pomocí USA. To nás v 50. a 60. letech učili na ZDŠ. Velké díky jim za to. Je dobré si to připomínat i když dnes Rus leckomu, kdo by tu bez jejich obětí ani nebyl, nevoní.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy