Karlovy Vary: Zaměřil se na mincovníky či jízdní kola

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 23 a 26 let z Karlovarska, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Mladšího muže dále obvinili ze spáchání přečinů poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

dezinfekce

Třiadvacetiletý obviněný muž se měl v první polovině července loňského roku v Karlových Varech zaměřit na veřejné toalety, konkrétně na mincovníky. Během několika málo hodin měl tři mincovníky poškodit a odcizit z nich finanční hotovost. 

Na konci měsíce září loňského roku měl vstoupit na jeden z pozemků v Karlových Varech. Tam si měl všimnout přístřešku, ve kterém bylo volně odložené elektrokolo, které i s příslušenstvím odcizil a z místa odešel. O několik dní později měl vstoupit na další pozemek, na kterém se nacházela chata. Do té vniknul, prohledal jí a odcizil z ní další dvě jízdní kola. 

K poslední krádeži vyrazili oba dva muži společně. V Karlových Varech měli vstoupit do jednoho z domů, ve kterém se poškozením dveří dostali do sklepních prostor. Sklep prohledali a odcizili z něj různé nářadí jako například AKU vrtačku i s příslušenstvím. 

Svým jednáním měli způsobit na poškozených a odcizených věcech škodu přibližně 60 tisíc korun. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného třiadvacetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny třiadvacetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl za krádeže pravomocně odsouzen. Šestadvacetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy