Karlovy Vary: Za krádeže mužům hrozí až tříletý trest

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 44letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Obviněný muž měl v několika případech krást různé zboží z místních obchodů. Zaměřil se především na drogistické zboží a kosmetiku. Celkem tak způsobil škodu kolem 25 tisíc korun. Dále měl využít nepozornosti muže, který seděl u obchodního domu v centru města, kterému odcizil peněženku. Tu měl poškozený položenou vedle sebe a v ní měl uloženou finanční hotovost cizí měny v přepočtu necelé 2 tisíce korun a osobní doklady.

Takového jednání se dopustil i přesto, že byl již za obdobný skutek v posledních třech letech pravomocně odsouzen nebo potrestán Okresním soudem v Karlových Varech k výkonu trestu odnětí svobody. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

V obchodním domě v Karlových Varech kradl i 51letý muž z Rokycan, a to na začátku července. Z prodejny sportovních potřeb měl odcizit pánské boty v hodnotě přes 2 tisíce korun, které si uschoval do sebou přinesené tašky. Poté z prodejny odešel, aniž by za zboží zaplatil. Při procházení bezpečnostního rámu se však spustil akustický alarm a on se dal na útěk. Nedoběhl však daleko, neboť u vchodových dveří byl zadržen ostrahou prodejny. Boty tak byly vráceny nepoškozené zpět do prodeje. Karlovarští policisté mu za přečin krádeže sdělili podezření. Té se dopustil i přesto, že byl již v posledních třech letech za obdobný čin odsouzen a potrestán soudem. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy