Karlovy Vary: Vytvořte dílo inspirované geometrickými tvary a přihlaste se do soutěže

Galerie umění Karlovy Vary vyhlásila soutěž inspirovanou tvorbou Vladislava Mirvalda, jehož výstavu s názvem Dnes přiletí špačkové mohla představit veřejnosti jen prostřednictvím fotografií a videa.

dezinfekce

Právě tato výstava obsahuje také geometrické obrazy a kresby, v nichž autor využíval principu pravidelného posouvání kružnic po ose. To pak vytváří rozpohybované a prostorové válcovité spirály. Pro tvorbu soutěžního příspěvku se mohou výtvarníci inspirovat například i duhovými spirálami, se kterými si mnozí v dětství hráli. Zdrojem inspirace může být také příroda, konkrétně třeba pohyb hadů, případně některé z dalších Mirvaldových děl. Komentovanou prohlídku výstavy a fotografie z expozice naleznete na facebookovém profilu galerie.

O konání této výstavy jsme vás informovali zde.

Úkolem soutěžících je vytvořit libovolnou technikou dílo inspirované právě geometrickými obrazy či kresbami. Svou výslednou práci pak musí vyfotit a fotografii zaslat e-mailem na adresu: info@galeriekvary.cz, do pole předmětu uvést „soutěž - Mirvald.“ Termín pro zaslání je do půlnoci 24. 4. 2021.

Po skončení soutěže budou vybráni tři výherci, kteří získají věcné ceny v podobě publikací Galerie umění Karlovy Vary a jejich díla budou zveřejněna na facebookové stránce galerie a na jejím instagramu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy