Karlovy Vary: Výtvarná soutěž na eko téma zná vítěze (TV Západ)

V Karlovarské krajské knihovně se v pátek 18. února uskutečnilo vyhlášení výsledků loňského ročníku dětské výtvarné soutěže s názvem Hrajeme si s odpady s podtitulem Krajina plná života. Soutěž pořádá v rámci společného projektu Karlovarský kraj a společnosti EKO-KOM.

dezinfekce

Vítězové obdrželi zajímavé finanční poukazy i praktické ceny. Za třetí místo 3 tisíce, za druhé 4 a za první dokonce pět tisíc korun. 

"My preferujeme poukazy, protože oni si pak mohou vybrat opravdu to, co se jim do té školy nebo školky hodí, než abychom vybírali něco, co už třeba mají nebo naopak nepotřebují. Takže dochází k symbióze, někdy i dopředu si řeknou, jakou cenu chtějí a my jim jí potom předáme," popsal výběr cen náměstek hejtmana Karel Jakobec. 

Všichni zúčastnění ocenili dětskou kreativitu a fantazii při použití odpadových materiálů na tvorbu nejrůznějších výtvarných prací. 

"Naše společnost s Karlovarským krajem dlouhodobě spolupracuje v rámci odpadového hospodářství, ekologie a třídění odpadů. Ta soutěž, bohužel dva roky teď jsme ji nemohli vyhlašovat, ale probíhá už několik let a každým rokem se nám hlásí více a více dětí a školních kolektivů. Takže úspěch má," uvedla Hana Szmitková, regionální manažerka pro Karlovarský a Plzeňský kraj společnosti EKO-KOM. 

V kategorii dětí do 6 let se na třetím místě umístil kolektiv mateřské třídy Šnečci z Rotavy s dílem Život nad i pod. Druhé a první místo pak získaly dva kolektivy třídy Motýlci z MŠ Komenského z Březové za Mraveniště a Hmyzí domeček. 

V kategorii prvních stupňů základní škol a školních družin porota ocenila třetím místem Členy kroužku Tvoříme s prožitkem z Domu dětí a mládeže Sokolov s prací Krajina pod horami. Druhou příčku obsadil Adam Jiruška ze ZŠ jazyků Karlovy Vary s dílem Tajný život uprostřed lesa. Nejvíce se pak líbila Louka  kolektivu 4. třídy ZŠ Vintířov.

Mezi šestými až devátými třídami třetí místo obsadila Krajina plná života Daniela Ogola ze ZŠ Nejdek.  Kouzlo krajiny je v její rozmanitosti je název práce kolektivu třídy 6. A ZŠ Křižíkova ze Sokolova, kteří si odnesli ocenění za druhou nejhezčí práci a zároveň získali multifunkční herní stůl. První cenu, poukaz na společný výlet, získalo 15 žáků třídy 2. B Prvního českého gymnázia v Karlových Varech za Krajinu pod vodou.

„Napadlo nás, že bychom mohli udělat něco z kartonu, protože to je takový materiál, který se nejvíce recykluje,“ popsal Jan Salaj. 

„My jsme to udělali jako takovou bednu, holky namalovaly pozadí a my jsme udělali krabici. A ostatní spolužáci udělali ryby a kameny,“ doplnil ho Otakar Štěrba. 

„Musíme uznat, že holky z naší třídy toho udělaly, dalo by se říci výtvarně nejvíce, protože jsou asi nejvíce šikovné z naší třídy a kreslí jako kdyby byly na umělecké škole,“  pochválil své spolužačky Salaj. 

V kategorii středních a uměleckých škol si cenu za třetí nejlepší dílo, Krajinu v jablku, odnesla Barbora Michalcová ze ZUŠky v Nejdku. Kalendář Roční období stromu bylo oceněno jako druhé nejlepší a pro diplom a poukazy si přišli členové týmu Ellen Jetlebová, Jakub Štatský, Oliver Tóth a Jiří Soukup ze Základní umělecké školy Antonína Dvořáka z Karlových Varů. 

Jako nejhezčí byla oceněna skupinová práce žáků ZUŠ Sokolov s názvem Myší život aneb krajina plná myší.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy