Karlovy Vary: Vyhýbal se trestu ve své rodné zemi

Kriminalisté z prvního oddělení obecné kriminality v Karlových Varech provedli poslední říjnový den operativní šetření k hledanému 33letému muži, na kterého byl vydán Evropský zatýkací rozkaz Slovenskou republikou.

dezinfekce

Kriminalisté z prvního oddělení obecné kriminality v Karlových Varech provedli poslední říjnový den operativní šetření k hledanému 33letému muži, na kterého byl vydán Evropský zatýkací rozkaz Slovenskou republikou. Šetřením bylo zjištěno, že se hledaný muž pohybuje v Karlových Varech, v bytě své přítelkyně. Vzhledem k tomu, že by mohl být hledaný muž nebezpečný, neboť byl již stíhán pro násilnou trestnou činnost, byla na místo povolána policejní pořádková jednotka k jeho zatčení. Muž byl policisty zatčen a převezen na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů.

Evropský zatýkací rozkaz vydal na hledaného 33letého muže Okresní soud v Bánské Bystrici pro trestné činy krádeže a neoprávněné výroby a používání platebního prostředku, elektronických peněz či jiné platební karty. Za tyto trestné činy mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody na dva roky a čtyři měsíce.

Hledaný muž byl následně převezen ke Krajskému soudu v Plzni, který rozhodl o jeho vydání na Slovensko.

Hledaný muž byl předán Krajskému státnímu zástupci a v současné době probíhá vydávací řízení, kde bude rozhodnuto o jeho vydání na Slovensko.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy