Karlovy Vary: Vloupal se do bytu. Nájemci hrozil nožem v ruce

Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce ho pak ještě ten den poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

dezinfekce

Ve čtvrtek dne 3. srpna 2017 v době kolem 03:00 hodiny měl vypáčit 28letý muž za užití násilí vchodové dveře bytového domu v Karlových Varech. Poté se přesunul do garáže u domu, kde opět za užití násilí vnikl do zde zaparkovaného osobního automobilu značky Mercedes, ze kterého odcizil různé věci v hodnotě přesahující 40 tisíc korun. Při tom poškodil palubní desku vozidla a zadní sedačky.

Následně vnikl do jednoho z bytů uvedeného domu, který prohledal a do tašky si připravil věci, které chtěl odcizit. Při tomto byl však vyrušen nájemcem bytu, kterému proti tělu pohrozil nataženou rukou, ve které držel kuchyňský nůž. Nájemce se nezalekl a zavřel zloděje v kuchyni. Avšak ve chvíli, kdy se přetahovali o dveře, se podařilo pachateli z místa utéct bez připravené tašky s odcizenými věcmi. Nájemce ihned zalarmoval policisty, kteří nočního zloděje během několika minut dopadli a zadrželi i s odcizenými věcmi z osobního vozidla. Škoda na odcizených věcech a na poškození byla odhadnuta na částku kolem 160 tisíc korun.

Poté byl převezen na policejní služebnu. Karlovarští kriminalisté za jeho jednání zahájili trestní stíhání a 28letého muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce ho pak ještě ten den poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy