Karlovy Vary: Ve městě se bude konat Vánoční koncert s Pavlem Šporclem

Karlovarský symfonický orchestr uvede ve čtvrtek 20. prosince v Grandhotelu Ambassador Národní dům Vánoční koncert s Pavlem Šporclem. Koncert, na němž se rovněž představí sopranistka Jana Šrejma Kačírková, bude řídit šéfdirigent KSO Jan Kučera.

dezinfekce

Houslista Pavel Šporcl je dnes patrně vůbec nejpopulárnějším českým umělcem působícím v oblasti vážné hudby. Díky svému umění, výrazné osobnosti i nekonvenčnímu vystupování slaví úspěchy na nejvýznamnějších pódiích v nejrůznějších koutech světa u posluchačů všech generací.

V první polovině koncertu zazní oblíbené barokní skladby a koncerty Antonia Vivaldiho, Jeana– Marie Leclaira a Georga Friedricha Händela. Barokní program zakončí Vánoční concerto grosso Arcangela Corelliho. 

Druhá polovina bude patřit programu ryze vánočnímu, sestavenému z vánočních melodií, písní a koled z celého světa, a to ve speciálních aranžích pro sólové housle a orchestr. Mezi jinými zazní populární vánoční píseň Rolničky, Schubertovo duchovní Ave Maria, Pásli ovce Valaši, skladba Modlitba Pavla Šporcla i hymna českých Vánoc Narodil se Kristus Pán.

Koncert začíná v 19.30 hodin.


Zdroj: Lev Havlíček

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy