Karlovy Vary: V sobotu začínají vánoční trhy

Dějištěm karlovarských vánočních trhů jsou opět Smetanovy sady. Trhy začnou 1. prosince a potrvají do 6. ledna 2019. Organizátorem je městská společnost KV City Centrum.

dezinfekce

Hlavní ozdobou tržiště se stal pětatřicetiletý smrk z Vrchlického ulice v Drahovicích. Rozsvícen bude o první adventní neděli 2. prosince cca v 18:00 hodin. Slavnostního aktu se spolu s primátorkou města Andreou Pfeffer Ferklovou ujme Marek Doležel, který strom před lety zasadil.

V doprovodném programu vedle rozsvícení vánočního stromu nechybí další tradiční prvky v podobě postupného rozsvěcení svící na adventním věnci, žehnání trhům, zpívání koled mimo jiné v podání dětí z karlovarských mateřských a základních škol. Ve středu 5. prosince dorazí Mikuláš s čertem a anděly s nadílkou. Mezi vystupujícími nebudou chybět hudebníci Karlovarského symfonického orchestru, Rybovu mši vánoční přednese Karlovarský pěvecký sbor. Na pódiu se představí také hvězdy české hudební scény jako František Nedvěd, skupina Hodiny, Kateřina Brožová, Milan Peroutka, Anna Tereza Mašková, Eliška Rusková nebo hvězdy muzikálu Mamma Mia.

Sváteční atmosféru dodá tržišti vánoční osvětlení instalované na stromy v parku i na budovu Alžbětiných lázní, chybět nebude ani betlém. Pro dětské návštěvníky budou připraveny atrakce v podobě kolotoče a prolézaček a také oblíbené tvořivé dílny. Prodejci ve stáncích nabídnou zajímavý vánoční a dárkový sortiment, vánoční nápoje a dobroty.

Každou adventní neděli se budou moci návštěvníci vánočních trhů setkat se zástupci vedení města, kteří pro ně mimo jiné připraví a budou servírovat vánoční pochutiny v podobě svařeného vína, polévky, vánočky a cukroví. 

Program 2.12.
15:15 Bubenická show
15:40 Pěvecká třída Štěpánky Steinové
16:15 Eliška Rusková (finalistka soutěže SuperStar 2018)
17:15 BrasKVintet - KSO
17:45 Posvěcení vánočním trhům
18:00 Rozsvícení vánočního stromu za doprovodu trumpetisty
18:10 Rozsvícení první adventní svíce
18:25 Vyhlášení zadání první dětské soutěže
18:30 Primátorský svařák
18:45 Skupina Hodiny


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy