Karlovy Vary: V nemocnici zmodernizovali potrubní poštu (TV Západ)

Karlovarská krajská nemocnice využívá systém potrubní pošty. Stávající zařízení bylo nyní modernizováno za 6 milionů korun.

dezinfekce

„V nemocnici již začala dožívat svůj život potrubní pošta. To je celkem unikátní zařízení, které kdysi někdy na přelomu 19., 20. století fungovalo v některých větších městech jako standardní pošta. V nemocnici se to ale osvědčilo jako výborný vynález pro to, aby se snadno a rychle dopravovaly vzorky z ambulancí přímo do laboratoře a zpět zase výsledky do jednotlivých ambulancí. Tato technologie byla již dožilá, měla snad už více než 10 let. Nemocnice proto přistoupila k její rekonstrukci. Zhruba za 6 milionů korun mají v nemocnici novou potrubní poštu, která již dopravuje vzorky tam, kam má. I výsledky dopravuje tam, kam má a funguje bezporuchově,“ uvedl radní pro zdravotnictví Karlovarského kraje Jan Bureš.

Generální rekonstrukce systému potrubní pošty obsahovala výměnu koncových stanic, modernizaci přejezdové centrály, výměnu ovládacího softwaru, přepravních pouzder i výhybek a drobné stavební úpravy.

Odkaz na další informace
http://docplayer.cz/24033892-Zkusenosti-s-provozem-potrubni-posty-pri-vydeji-transfuznich-pripravku.html 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy