Karlovy Vary: V neděli proběhne Den karlovarského letiště (TV Západ)

Karlovarské letiště si připomene o nadcházejícím víkendu 90. let od zavedení první pravidelné letecké linky Karlovy Vary - Praha. Organizátoři připravili pestrý program pro všechny věkové skupiny.

dezinfekce

"A my bychom chtěli široké veřejnosti přiblížit tuto událost, která je pro letiště velice důležitá. Organizujeme Den Karlovarského letiště, a to 5. září od 11:00 do 16:00 hodin. Budou zde ukázky Hasičského záchranného sboru, Policie ČR a Celní správy. Dále zde bude výstava letištní techniky, techniky silničářů a v letištní hale bude výstava doby 30. let, kdy si připomeneme jednak atmosféru Karlových Varů a jednak historii a současnost letiště," popsal místopředseda spolupořádajícího Spolku přátel Karlovarského letiště Radek Nový. 

Letiště bude otevřené pro návštěvníky, kteří si kromě programu budou moci prohlédnout i zázemí. Vstup na akci je volný, a to včetně parkování. Návštěvníci by ale měli věnovat pozornost aktuálním hygienickým nařízením vlády. 

"V hangáru budou swingové koncerty Jazz Cake a Swing melody. Zřejmě i přiletí dobová letadla, jestli dovolí počasí a v hale bude výstava," dodal Nový. 

Akci pořádá Karlovarský kraj ve spolupráci s Letištěm Karlovy Vary a Spolkem přátel Karlovarského letiště. Na výstavě se podílí také Muzeum Karlovy Vary. 

Podmínkou vstupu bude buď: doklad o ukončeném očkování, nebo potvrzení o prodělání nemoci v uplynulých 180 dnech nebo antigenní test ne starší 72 hodin.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy