Karlovy Vary: Třídění odpadu na dosah ruky - aplikace pro mobilní telefony

V Karlových Varech byste napočítali přes 230 stanovišť barevných kontejnerů. Nahlásit přeplněný nebo poškozený kontejner na tříděný odpad můžete prostřednictvím mobilní aplikace Třídění odpadu.

dezinfekce

Aplikace sama určí polohu mobilního zařízení a do pár okamžiků zobrazí mapu s vyznačením nejbližších stanovišť pro sběr konkrétního druhu odpadu. Program umožňuje rychlý způsob předání informací o přeplněném nebo poškozeném kontejneru a nepořádku kolem něj odpovědným osobám. Město nebo svozová společnost pak může rychle reagovat, např. zařazením stanoviště do nejbližší svozové trasy, nebo v případně nepořádku zajistit úklid takového místa.

V loňském roce bylo v Karlových Varech prostřednictvím této aplikace nahlášeno kolem devadesáti případů přeplněných či poškozených nádob.

Funkce aplikace
přehledná mapa celého města, na které jsou zobrazeny všechny dostupné kontejnery pro třídění odpadů (barevně rozlišené podle druhu odpadu) a sběrné dvory

informace o sběrných dvorech a jejich otevírací době

abecedně seřazený seznam ulic, na kterých jsou dostupné kontejnery

filtrace (výběr) kontejnerů podle druhu odpadu (ideální způsob, jak vyhledat jen ta místa, kde je možné vyhodit konkrétní odpad, např. zobrazit kontejnery pouze na plast)

vyhledávání ulice pomocí zadání jejího názvu

informační stránka, kde se dozvíte všechny důležité informace o třídění odpadu a jiných náležitostech týkajících se svozu odpadu

stránka kontaktů, která obsahuje kontaktní údaje na odpovědné pracovníky, kteří se starají o systém tříděného sběru odpadů ve městě a odkaz na webové stránky města, kde najdete další informace týkající se odpadů

JAK MOBILNÍ APLIKACI STÁHNOUT A ZAČÍT POUŽÍVAT
Zadáním slovního spojení “Třídění odpadu v K. Varech” v  App Store (iOS) nebo v Google play (Android). Následně si aplikaci můžete zdarma stáhnout do svého přístroje.


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy