Karlovy Vary: Svým příbuzným odcizil přes dva miliony

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádež. Manželský pár žijící v rodinném domě v Karlových Varech svěřil klíč od domu svému pětadvacetiletému příbuznému. A ten toho dokonale využil ve svůj prospěch.

dezinfekce

Pětadvacetiletý cizinec měl v odpoledních hodinách prvního prosincového dne minulého roku vniknout do domu, ve kterém zrovna nikdo nebyl, a odpojit elektronický zabezpečovací systém. Poté měl v jedné z místností vzít klíče od trezorů nacházejících se v domě a z těch měl následně odcizit finanční hotovost v různých měnách. Celkem měl svým příbuzným odcizit v přepočtu přes 2 miliony korun. Pak měl cizinec rodinný dům opustit. To, že se pachatel většinou vrací na místo činu, potvrdil i pětadvacetiletý muž, který se do domu po několika hodinách vrátil. Následně měl kontaktovat své příbuzné s tím, že dům není uzamčený a po zkontrolování trezorů, ve kterých chyběla finanční hotovost, okamžitě přivolal policii.

Karlovarští kriminalisté se případem ihned zabývali. Po několika dnech, kdy policisté provedli nespočet šetření a zjistili důležité poznatky, cizince okamžitě zadrželi. Zároveň se podařilo výbornou prací kriminalistů zajistit také část z odcizených peněz, která v přepočtu přesahovala jeden milion korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let.

prap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 03.01.2019 19:00




0 +
 

Hlavní zprávy