Karlovy Vary: Středeční festivalové tipy

Režisér Terry Gilliam a herečka Joana Ribeiro představí ve Velkém sále v 14.00 snímek, jež se připravoval 29 let, Muž, který zabil Dona Quijota.

dezinfekce

Od 21.00 zazní v Městském divadle Karlovy Vary speciální koncert Tima Robbinse a The Rogues Gallery Band. Vstupenky za 190 Kč jsou v prodeji na hlavní pokladně v hotelu Thermal.

Ve Velkém sále poběží od 17.00 opět soutěžní snímek, tentokrát film Skokan ruského režiséra Ivana I. Tverdovskiyeho. Druhý soutěžní film přenese diváky do brazilského letoviska. Film Cesta do Florianópolisu představí jeho delegace ve 20.00 ve Velkém sále.

KVIFF Talk s autorkou a protagonisty filmu Touch Me Not, který byl oceněn Zlatým medvědem na letošním Berlinale, se koná od 13.00 v Kongresovém sále. Dále pak druhý dnešní KVIFF Talk je věnovaný dokumentárnímu filmu Bufo Alvarius – The Underground Secret, audiovizuálnímu svědectví o nejsilnějším známém přírodním psychedeliku tryptaminu 5-MeO-DMT a žábě ze sonorské pouště. Po jeho promítání od 17.30 v Kinosále A se zúčastní debaty režisér Filip Záruba, ale například i klinický psycholog Michael Vančura.

O filmových novinkách a plánech si budou moci účastníci festivalu promluvit s vedoucí filmového centra ČT Helenou Uldrichovou od 15.00 v Domě České televize na Divadelním náměstí. Tamtéž proběhnou v průběhu dne také besedy k českým filmům Mosul, Na krátko a k seriálu Labyrint III.

Od 15.00 se Mlýnská kolonáda promění v rámci programu Kina bez bariér. Během akce si můžete zasportovat spolu s vozíčkáři.

Dnešní večer se také uskuteční již tradiční Festivalový večer města Karlovy Vary, který v hudební produkci nabídce koncert Ewy Farne v doprovodu Karlovarského symfonického orchestru. Dalšími hosty budou David Stypka & Bandjeez. Akce probíhá od 19.00 v Letním kině, lístky je možné koupit v předprodeji, nebo na místě. O tomto koncertu jsme vás informovali zde.

Přehled doprovodných akcí najdete zde.


Zdroj: kviff


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.07.2018 09:55




0 +
 

Hlavní zprávy