Karlovy Vary: Stavbu Císařských lázní si prohlédl ministr Baxa (TV Západ)

Do rekonstruovaných Císařských lázní v Karlových Varech zavítal v doprovodu hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka ministr kultury Martin Baxa. Stavbu, na jejíž obnovu Ministerstvo kultury vyčlenilo příspěvek 400 milionů korun, si prohlédl spolu se zástupci stavebních firem, odborníků a novinářů.

dezinfekce

"Já myslím, že ten projekt vypadá opravdu skvěle. Je to velmi zajímavá příležitost jak oživit budovu, jejíž účel už se zpátky vrátit nedá, ale ten projekt prostě ukazuje nové využití a připadá mi zajímavý nejen v kontextu historie, ale i budoucnosti a myslím si, že jsou v tom velké perspektivy. Tak bych řekl, že peníze Ministerstva kultury jsou využity dobře," zhodnotil po návštěvě Císařských lázní projekt ministr kultury Martin Baxa. 

Zároveň ovšem vyloučil, že by Ministerstvo, i přes skokové zdražení stavebních materiálů, navýšilo svůj příspěvek na revitalizaci Císařských lázní. V současné době je prostavěno zhruba 500 milionů korun. V budově jsou k vidění vzorové místnosti, ale i unikátní řešení střešního komplexu.

"Já musím říci, že tak jak jsem zde zhruba jednou měsíčně, tak každý měsíc je to obrovský pokrok. Postupně se jednotlivé prostory odhalují už v té plné, zrekonstruované kráse. Já jsem hrozně rád, že to viděl pan ministr, protože sám byl překvapen. Jednak rozsahem té budovy, rozsahem té rekonstrukce. A co ho nejvíce zaujalo je plán projektu víceúčelového sálu do atria, který byl podroben nějaké kritice opozice, ale on sám říkal, že to je obrovský potenciál pro tu budovu a pro její budoucí život. Takže za to jsem velmi rád. Sám viděl jaký je dnes stav, určitě se sem podívá ještě do otevření minimálně jednou, až bude v Karlových Varech, věřím tomu, aby mohl srovnat i ten současný stav rekonstrukce a to jak se to bude blížit k závěru a určitě ho tady rádi přivítáme i na slavnostním otevření," hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Rekonstrukční práce mají skončit v březnu 2023, kdy se rozběhne zkušební provoz zařízení. Slavnostní otevření Císařských lázní je naplánováno na červen příštího roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy