Karlovy Vary: Srazil muže na zem a odcizil mu peněženku

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 25letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu krádež.

dezinfekce

Obviněný se během měsíce prosince a ledna dopustil v Karlových Varech hned tří skutků. V prvním případě měl koncem prosince minulého roku v ranních hodinách vniknout do místní restaurace a odcizit zde prázdnou kasírtašku, pokladnu spolu s finanční hotovostí a několik láhví alkoholu. V páchání trestné činnosti pokračoval i začátkem ledna tohoto roku. V brzkých ranních hodinách měl fyzicky napadnout čtyřicetiletého muže. Toho měl úderem do dolní končetiny srazit k zemi, chvíli ho přidržet a ze zadní kapsy kalhot mu odcizit peněženku spolu s penězi a osobními doklady. Poté, co se muž snažil otočit, měl ve svém napadání pokračovat úderem do obličeje a z místa utéct. Ještě toho dne se měl uchýlit k další krádeži. Během dopoledních hodin přišel do místní herny, kde měl využít chvíle nepozornosti obsluhy a ze zadní části provozovny odcizit mobilní telefon. Svým jedním způsobil celkovou škodu za bezmála 23 tisíc korun.

Výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval a soudce bude během dnešního dne rozhodovat o uvalení vazby.

V případě prokázání viny mu za tuto trestnou činnost hrozí až desetileté vězení.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy