Karlovy Vary: Senioři se napadli kvůli předbíhání ve frontě

Na začátku září 2018 došlo v odpoledních hodinách v restauraci obchodního domu v Karlových Varech k potyčce mezi dvěma muži ve věku 60 a 61 let. Zde na místě veřejnosti přístupném a před několika dalšími zákazníky mělo dojít nejprve ke slovní potyčce kvůli domnělému předbíhání ve frontě na výdej jídla.

dezinfekce

Mladší z mužů měl vulgárními výrazy napadat staršího muže, kterého měl následně zezadu několikrát udeřit do hlavy. Poškozený muž toto napadení zavolal na policejní tísňovou linku, ale útočník na příjezd policie nečekal a z restauračního zařízení odešel pryč. Napadený muž šel na parkoviště za ním, kde ho chtěl pomocí telefonu vyfotit pro potřeby policie. Když ho však 60letý muž na parkovišti spatřil, měl k němu přijít a požadovat po něm vydání telefonu. To však napadený odmítl a muž ho měl opět začít fyzicky napadat. Měl ho srazit na zem, kde do něj větší intenzitou několikrát kopl do zad, do zátylku, ale i do obličeje. Poté mu měl vzít onen mobilní telefon a z místa odjet. Po příjezdu policejní hlídky se již výtržník na místě nenacházel, ale byl následně vypátrán. Napadený muž poté musel vyhledat lékařské ošetření.

Karlovarští kriminalisté zahájili proti 60letému muži trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a z přečinu výtržnictví. Za uvedené jednání mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy